010-214 64 60
info@svenskvardeforvaring.se
Vardagar 11:00-17:00*
Kontakta oss
010-214 64 60
info@svenskvardeforvaring.se
Vardagar 11:00-17:00*
Kontakta oss

Vanliga frågor

Vad kostar ett bankfack?

Våra bankfack kostar från 1500 kr per år.

Vad får förvaras i ett bankfack?

Alla former av fysiska ägodelar, dokument och fotografier får förvaras. Även USB-minnen och hårddiskar får förvaras.

Vad får man inte ha i ett bankfack?

Vapen, explosiva material, eller kemiska substanser får inte förvaras i bankfacket. Man får inte heller förvara egendom som kommit från en brottslig gärning. Kontanter är inte heller tillåtet att förvara. 

Hur säkert är ett bankfack?

Ett bankfack är bland det säkraste som finns för förvaring av egendom. Svensk Värdeförvaring har haft hjälp av oberoende säkerhetskonsulter när man designat lokal och utvecklat rutiner. Man har också dragit lärdom från bankernas säkerhetsbrister. Svensk Värdeförvaring gör bakgrundskontroller på alla nya kunder, legitimerar alla kunder och registrerar varje kundbesök. Dessutom finns ett mycket starkt skalskydd med ett omfattande larmsystem. Svensk Värdeförvaring har dessutom stöd av två oberoende säkerhetsföretag med daglig öppning och stängning av anläggning samt kontinuerlig rondering.

Hur arbetar ni för att motverka penningtvätt?

Svensk värdeförvaring har omfattande rutiner för att motverka penningtvätt, bland annat görs bakgrundskontroll på alla nya kunder och alla kunder som besöker anläggningen legitimeras dels av personal och dels med hjälp av en ID-scanner. För att ytterligare minska risk för penningtvätt är bankfacken personliga vilket innebär att man som huvudregel inte kan ge fullmakt till någon annan att besöka facket.

Vad innebär PEP?

PEP är en person i politiskt utsatt ställning. Enligt krav i penningtvättslagen behöver vi veta om våra kunder är en person i politiskt utsatt ställning för att kunna göra en korrekt bedömning vilka risker som kan föreligga för penningtvätt. En person i politiskt utsatt ställning är en person som har eller har haft viktiga offentliga funktioner i en stat eller i en internationell organisation, t.ex. statschef, riksdagsledamot, domare i Högsta domstolen, ambassadör, hög militär befattningshavare eller liknande.

Behöver du hjälp?

Ring vår kundsupport eller lämna ditt telefonnummer och bli uppringd inom en arbetsdag.

010-214 64 60 Vardagar 11:00-17:00*


    Besök oss

    Vill du veta mer?

    KONTAKTA OSS: 010-214 64 60

    ·   Vardagar 11:00-17:00*