Säkra bank och värdefack i Stokholm & Göteborg

Om Svensk Värdeförvaring

Läs mer om Svensk Värdeförvarings bakgrund och vilka vi är.

Kontakta oss

Registrerat hos Finansinspektionen

Historik

Svensk Värdeförvaring AB (org.nr 559246-0017) grundades utifrån övertygelsen att behovet av säker förvaring utanför hemmet kommer vara fortsatt stort, i synnerhet då bankerna avvecklar sina bankfackstjänster.

Svensk Värdeförvaring AB är registrerat hos Finansinspektionen enligt lagen (1996:1006) om valutaväxling och annan finansiell verksamhet.

Företaget är svenskägt och finansierat av grundarna med lånefinansiering från ALMI Företagspartner och Nordea. Det finns en långsiktighet i verksamheten som bland annat visas genom den investering som bolaget gör i anläggningarna på Jakobsbergsgatan 13 i Stockholm och Östra Hamngatan 16 i Göteborg.

Idén till Svensk Värdeförvaring uppkom 2018 i samband med att grundarna intresserade sig för investering i ädelmetaller och insåg att säker förvaring av fysiska ädelmetaller är en utmaning. Under 2019 inleddes dialoger med de svenska bankerna och det blev då tydligt att avvecklingen av bankfack kommer att fortsätta. Avvecklingen har dessutom inneburit problem för bankerna i många fall, då kunderna förväntat sig att denna tjänst ska finnas kvar. Under inledningen av 2020 gjordes marknadsundersökningar som ledde till att affärsidén konkretiserades, för att i början av 2021 realiseras i lanseringen av Svensk Värdeförvarings bankfacksanläggning i Stockholm. Anläggningen blev därmed den första svenska bankfacksanläggningen fristående från bankerna. I maj 2023 öppnade företaget sin andra anläggning, den här gången i Göteborg.

Grundarna

Grundarna Hampus Nordström och Klas Blomqvist är bosatta i Nacka och driver gemensamt Svensk Värdeförvaring AB. Hampus och Klas arbetar heltid tillsammans med sina medarbetare för att skapa en trygg, säker och tillgänglig kundupplevelse för alla som har behov av säker förvaring utanför hemmet.

Hampus har lång erfarenhet som egenföretagare och har bland annat under ca tio år drivit ett bostadsutvecklingsföretag. Klas har mångårig erfarenhet som organisationskonsult och som chef för verksamhetsutveckling hos en ledande telekomoperatör.

Anläggningar

Svensk Värdeförvaring AB har idag anläggningar på på Östra Hamngatan 16 i Göteborg och Jakobsbergsgatan 13 i Stockholm. Det finns också långt gångna planer på att öppna en anläggning i Malmö.

Vanliga frågor om Svensk Värdeförvaring